Om Lena Petersson

skrivande-och-glad

Lena Petersson sitter vid köksbordet och skriver.

Jag är en kulturvetare, litteraturvetare och biblioteks- och informationsvetare som tycker att skriva är som att andas. Tycker om att gå på kulturevenemang, till exempel dansföreställningar, dansuppvisningar, konserter, teaterföreställningar, utställningar, föreläsningar och guidade vandringar. Intressen är skriva, läsa, dansa, historia (särskilt medeltiden), musik och kultur. Jag har Aspergers syndrom. Min förmåga att skriva och formulera mina tankar är en av mina styrkor. Mina svårigheter gör att jag har en mycket begränsad arbetsförmåga. Jag har därför daglig verksamhet hos Autism- och Aspergerföreningen i Östergötland http://www.autism.se/ostergotland sedan 2012. Där ägnar jag mig åt att skriva på min självbiografi om hur det kan vara att leva med Aspergers syndrom. Jag skriver även krönikor i medlemstidningen ”Spektrum” som tidigare hette ”FA-aktuellt”. Sedan våren 2016 har jag även daglig verksamhet hos Ansgarskyrkan i Gottfridsbergs församling https://www.svenskakyrkan.se/linkoping/gottfridsberg. Där håller jag ordning på psalmböckerna i kyrksalen.

Här är länkar till min profil på Scribd, klicka på bilden eller länken för att komma dit: http://www.scribd.com/lenapeterssonhttp://www.scribd.com/lenapetersson.

2011-01-08 beslutade jag mig för att avpublicera böckerna på Vulkan och Unibook.com. De som fanns uppladdade på Scribd.com lät jag vara kvar. Med anledning av avpubliceringen så gjorde jag böckernas sidor här på bloggen till privata så att det inte går att läsa dem. Om böckerna publiceras på annat håll så gör jag sidorna publika igen.

Jag har skrivit kandidatuppsatsen ”Den litterära nätsajten Vulkan.se och en ny modell för den litterära processen” http://hdl.handle.net/2320/5748.

Bloggen här på WordPress ersätter nu (2014-12-01) min gamla hemsida som jag hade på Passagen. Sidan ska handla om mina böcker och mina alster. Jag har en författarsida på Facebook, men den här WordPressbloggen behövs som ett komplement till dem som inte har Facebook och vill ha information om mig och mitt skrivande.